SIŁA – W KASZY!
KASZA JAGLANA Z FIGAMI, MORELAMI I DYNIĄ
BEZ |
konserwantów barwników glutenu tłuszczów trans |
„Jedz kaszę, bo nie urośniesz“, „Jedz kaszę, będziesz piękniejsza“, „Jedz kaszę, będziesz silny“...
O korzyściach płynących z jedzenia kaszy słyszymy od czasów dzieciństwa.
Kasza słusznie jest uważana za najlepsze śniadanie i wspaniały początek dnia, idealny posiłek dodający energii.
Kasza jest jedną z najpopularniejszych, a nawet kultowych potraw!
W dawnych czasach kasza była drugim, obok szczi, najważniejszym daniem na rosyjskim stole.
Ludność określała ją nawet mianem „pramatki chleba“. Kasza jest popularna nie tylko w Rosji.
Ojczyzną wielu kasz są dalekie kraje – od Indii po Japonię. Niektóre potrawy z kasz są ich „wizytówką“.
Na przykład, za ojczyznę kaszy jaglanej (prosa) uznaje się jednocześnie dwa kraje: Chiny i Indie.
Kasza była nie tylko głównym posiłkiem w diecie naszych przodków. Była też nieodłącznym składnikiem pożywienia dla dzieci, żołnierzy itd. Dlaczego?
Dlatego, że zawiera wszystkie niezbędne składniki, potrzebne do tego, by mieć siłę, energię i zdrowie!
Dla nikogo nie jest tajemnicą, że duża część problemów ze zdrowiem współczesnych mieszkańców miast wynika z kardynalnej zmiany priorytetów w odżywianiu.
To dlatego dietetycy zapowiadają „odrodzenie“ kaszy. Jest to przecież ważne źródło białka roślinnego i węglowodanów.
Kasze zawierają wiele niezbędnych witamin i składników mineralnych, szczególnie witamin z grupy B.
Ponadto kasza zawiera dostateczną ilość błonnika, którego brakuje w diecie współczesnego człowieka.
Korzyści płynące z jedzenia kasz nie są mitem. Kasza jest produktem odżywczym, smacznym i uniwersalnym, co potwierdzają dietetycy na całym świecie!
Korporacja TianDe wspiera zdrowie i racjonalną dietę! Prawdziwym hitem w asortymencie korporacji jest już kasza gryczano-amarantusowa z grzybami shiitake.
Obecnie linia produktów do racjonalnego odżywiania Active Life została uzupełniona o kaszę jaglaną z figami, morelami i dynią.
Produkt nie zawiera konserwantów, ani barwników.
KASZA JAGLANA JEST NIEZASTĄPIONA:
· dla osób mieszkających w miastach – usuwa nadmiar soli mineralnych z organizmu;
· dla sportowców i osób, wykonujących pracę fizyczną – dostarcza energii i siły;
· dla osób dbających o sylwetkę – hamuje odkładanie tłuszczu w talii, zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
Każda porcja ma 103 kcal!
Kasza jaglana to potrawa, którą przygotowuje się z łuskanego ziarna prosa.
Na czym polegają korzyści z jej spożywania?
Ma niską kaloryczność, a jednocześnie jest bardzo odżywcza i zawiera unikalny kompleks składników odżywczych.
Kasza będzie niezastąpiona:
- dla osób mieszkających w miastach – usuwa nadmiar soli mineralnych z organizmu;
- dla sportowców i osób, wykonujących pracę fizyczną – dostarcza energii i siły;
- dla osób dbających o sylwetkę – hamuje odkładanie tłuszczu w talii, zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
Dla osób, które chcą się zdrowo odżywiać i utrzymywać prawidłową wagę, kasza jaglana będzie idealnym posiłkiem na śniadanie.
Smaczny i sycący posiłek pozwoli uniknąć podjadania do obiadu. Każda porcja ma 103 kcal.
KASZA JAGLANA:
DOBRA NA WZROK I TRAWIENIE
Zawiera:
· karotenoidy, które korzystnie wpływają na wzrok;
· figi, morele, dynię, które normalizują pracę układu pokarmowego;
· dużą ilość witaminy A i PP, które sprzyjają regeneracji skóry;
· żelazo i krzem – materiały budulcowe włosów, zębów i paznokci.
Korzyści z jedzenia kaszy jaglanej są uwarunkowane jej bogatym składem:
· białka, w tym aminokwasy egzogenne;
· „wolne“ węglowodany z niskim indeksem glikemicznym;
· tłuszcze, które mogą być wchłaniane przez witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (karoten, witamina D);
· błonnik, skrobia;
· witaminy (PP, witaminy z grupy B, A, E);
· makroelementy (wapń, sód, potas);
· mikroelementy (mangan, żelazo, fosfor, cynk, kobalt, miedź).
Substancje odżywcze i kompleks witaminowo-mineralny kaszy jaglanej są podstawą jej korzystnego oddziaływania na organizm.
· Magnez to składnik, który korzystnie wpływa na pracę układu nerwowego, zapewnia spokój i normalizuje sen.
· Obecność antyoksydantów sprzyja wzmocnieniu organizmu i jego funkcji ochronnych, podnosi poziom odporności.
· Błonnik oczyszcza jelita ze złogów.
· Poprawia się perystaltyka jelit oraz funkcje układu pokarmowego.
· Kasza będzie idealnym posiłkiem dla osób, wykonujących ciężką pracę oraz sportowców po intensywnym wysiłku fizycznym.
· Kasza jaglana ma działanie moczopędne i zwiększające wydzielanie potu, dlatego jest wskazana dla osób borykających się z obrzękami, problemami nerek i układu moczowego.
· Kasza jaglana jest zalecana przy mało aktywnym trybie życia do regulacji procesów metabolicznych i spalania tłuszczu.
· Witaminy z grupy B i cynk biorą udział w procesach krwiotwórczych, a kasza jaglana znakomicie radzi sobie z podwyższonym poziomem hemoglobiny.
· Kasza jaglana zawiera potas, który jest niezbędny do prawidłowej pracy serca.
Warto podkreślić, że to właśnie kaszę jaglaną obowiązkowo uwzględnia się w menu placówek opiekuńczych dla dzieci,
szpitali, a także zaleca się jej włączenie do diety dla pracowników zakładów chemicznych i produkcji w warunkach szkodliwych dla zdrowia, co po raz kolejny potwierdza jej korzystne właściwości.
„Kasza – źródło piękna“. Rezultaty widać nie tylko wewnątrz!
Kasza zawiera dużo:
ü witaminy A i PP, które sprzyjają regeneracji skóry;
ü miedzi, która nadaje skórze elastyczność i zapobiega występującemu z wiekiem wiotczeniu skóry;
ü krzemu, który jest materiałem budulcowym włosów, zębów i paznokci.
Jak już wspomnieliśmy, kaloryczność „złotej kaszy“ pozwala na spożywanie tego produktu podczas diety.
Dietetycy zalecają łączenie kaszy z dynią i morelami.
Wybraliśmy ciekawsze połączenie, dodając figi! Na dodatek, kasza od TianDe jest smaczna i zdrowa!
Regularnie dodając ją do pożywienia, zobaczysz widoczne rezultaty.
Składniki aktywne kaszy jaglanej poprawią stan paznokci, wzmocnią włosy i sprawią, że skóra stanie się aksamitna, a zęby mocne i zdrowe.
Aminokwasy znajdujące się w kaszy jaglanej biorą udział w produkcji kolagenu, który jest niezbędny dla utrzymania jędrnej i elastycznej skóry.
Witaminy A, PP pomagają zatrzymać wodę w komórkach skóry i sprzyjają jej regeneracji.
Jedząc talerz kaszy jaglanej każdego dnia, wzmocnisz swoje zdrowie!
KASZA ZAWIERA:
- łuskane ziarna prosa
- kawałki suszonych moreli, fig, brzoskwini, dyni
- sproszkowany korzeń imbiru, kurkumę
Składniki aktywne to źródło:
- karotenoidów – antyoksydantów korzystnie wpływających na wzrok;
- witamin z grupy B – sekret Twojego dobrego nastroju;
- błonnika z owoców – to naturalna „szczoteczka“, pomagająca utrzymać czystość w organizmie;
- żelaza, które jest „powietrzem“ dla organizmu pozwalającym utrzymać prawidłowy poziom hemoglobiny.
Dietetycy twierdzą, że jedząc codziennie talerz kaszy jaglanej, człowiek oszczędza na zakupie witamin w aptece.
Włączając kaszę jaglaną do swojej diety można nie tylko wzmocnić odporność, ale również zyskać zastrzyk energii i zadbać o cały organizm.
O korzyściach płynących z jedzenia kaszy można sądzić na podstawie jej składu. Produkt TianDe jest nie tylko zdrowy, ale też smaczny!
Dynia – jej zdrowe właściwości są uwarunkowane zawartością błonnika roślinnego, który dobroczynnie wpływa na układ pokarmowy.
Błonnik usprawnia funkcje organów trawiennych i usuwa toksyny z organizmu.
Figa – jest skarbnicą zdrowych roślinnych biopierwiastków, antyoksydantów i witamin, szczególnie tych z grupy B, a także żelaza, potasu, wapnia i magnezu.
Kolejnym ważnym enzymem jest ficyna, która wspiera pracę układu sercowo-naczyniowego. Figa pomaga w regulacji pracy układu pokarmowego.
Morela – zawiera szereg zdrowych właściwości: wzmacnia odporność, reguluje metabolizm i pozytywnie wpływa na ogólne samopoczucie.
Owoc jest bogaty w witaminy A i E, błonnik, aminokwasy i minerały.
Brzoskwinia – zawiera witaminy z grupy B, witaminę C, karoten i minerały, które wzmacniają naczynia krwionośne, poprawiają stan układu sercowo-naczyniowego, regulują metabolizm i pomagają w walce z anemią.
Imbir – wszyscy wiedzą, że jest nie tylko smaczną, ale też zdrową przyprawą.
Znajdujące się w niej substancje dobroczynnie wpływają na pracę organizmu, wzmacniają zdrowie i odporność.
Udowodniono, że korzeń imbiru pomaga w oczyszczaniu organizmu ze złogów.
Przyprawa ta nadaje potrawom wyjątkowy smak i dodaje lekkiej pikantności.
Kurkuma – to kolejna zdrowa przyprawa: zawiera antyoksydanty oraz witaminy В, С, Е.
Składniki aktywne
aromatycznej kaszy jaglanej z figami, morelami i dynią
są źródłem niezbędnych dla organizmu substancji.
Karotenoidy – to naturalne barwniki roślinne, które nadają kolor żółty i pomarańczowy warzywom i owocom, w szczególności morelom i dyni.
Są źródłem witaminy A, są niezbędne dla wzroku, chronią siatkówkę oka przed oddziaływaniem promieni UV.
Karotenoidy to bardzo dobre antyoksydanty, chroniące organizm przed wolnymi rodnikami.
Witaminy z grupy В – regulują pracę układu nerwowego i sercowo-naczyniowego, dobroczynnie wpływają na jelita i stan skóry, pomagają w walce ze stresem i zwiększonym napięciem emocjonalnym,
wzmacniają odporność.
Błonnik,lub inaczej włókna pokarmowe, to odmiana węglowodanów.
Pełnią one rolę swego rodzaju „szczoteczek“, które nie są trawione w żołądku, ale ułatwiają trawienie w jelitach, skutecznie oczyszczając organizm.
Żelazo to „powietrze“ dla organizmu. Umożliwia procesy oddychania na poziomie komórkowym.
Ten mikroelement wchodzi w skład hemoglobiny, czyli białka, z którego składają się krwinki czerwone - erytrocyty.
Żelazo wiąże tlen, a erytrocyty przenoszą go dalej do wszystkich organów, oczyszczają przepracowany dwutlenek węgla i „przenoszą“ go płuc w celu utylizacji.
Bez żelaza erytrocyty nie mogą prawidłowo funkcjonować, co prowadzi do niedotlenienia.
Aromatyczna kasza jaglana z figami, morelami i dynią to skarbnica zdrowych substancji i prawdziwy smakołyk, który poprawi nastrój, doda energii i wprawi w dobry nastrój na cały dzień!
Smaczne jedzenie, łatwe przygotowanie: po prostu dodaj wody!
Nie wymaga gotowania
1. Wysyp zawartość saszetki do miseczki
2. Zalać 60-70 ml wrzątku
3. Dokładnie wymieszać
4. Odczekać 3-5 minut
Odżywczy smaczny posiłek jest gotowy! Smacznego!